• 0 produkter - kr 0
  • Logg inn

Jentene på Tunet

  • Nettbutikk
  • Konfekt
  • Gelato
  • Firmagave
  • Forhandler
  • Gårdskafe
  • Aktiviteter
  • Om oss
    • Kontakt
    • Vil du jobbe med oss?
    • Omtale
    • Historie
  • Engelsk

Historien vår

Så hyggelig at du vil høre vår historie!

I dag er Jentene på Tunet en merkevare kjent over hele Norge. Vi får meldinger fra USA av folk som fortviler fordi de ikke får tak i våre sjokoladebiter der. Bestillinger kommer inn fra ulike land i Europa – som vi heldigvis kan glede med å sende sjokolade til!

Vi er veldig glade for alle priser vi har vunnet, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet var det veldig gøy å bli mestvinnende i International Chocolate World – Vi lager verdens beste sjokolade!

Det som gleder oss som lager sjokolade aller mest er likevel alle de gode tilbakemeldingene vi får hver eneste dag. Det kommer fra sjokoladeelskere som besøker oss, på sosiale medier, over telefon eller gjennom våre forhandlere. Tusen takk til alle dere som sender oss gode ord!

Men historien om Jentene på Tunet startet ikke med en drøm om å lage verdens beste sjokolade. Det startet med et ønske om å gi noen få gjester det lille ekstra.

Bilder til historien

Før Jentene på Tunet  – en ny begynnelse på gamle trakter

Eivind er odelsgutt. Da det var tid for å ta over gården hjemme, bodde han i Oslo sammen med kone og barn. Alle ble med hjem til Selbu.

Hva skulle Iris gjøre i Selbu?

Svaret ble Selbutunet – et noe medtatt overnattingssted, som de kjøpte og pusset opp sammen. Her skapte de et kurs- og konferansesenter med catering og et kjøkken mange husker den dag i dag. Det ble et hjertevarmt sted, og det var nettopp her sjokoladeeventyret begynte.

1

En idé – og smaker som satte spor

Iris ville gi gjestene sine noe ekstra. Noe minneverdig. Hun begynte å eksperimentere med sjokolade – og responsen var umiddelbar. Fatene ble tomme. Gjestene spurte hvor de kunne kjøpe mer. Det var ikke bare godt – det var noe mer. En smaksopplevelse.

Iris og Eivind reiste til Italia og kjøpte sin første tempereringsmaskin – eventyret var i gang!

I 2016 meldte Iris seg på matfestivalen i Trondheim, laget opp store mengder sjokolade – og ble utsolgt første dag. De dro hjem, laget mer gjennom natta – og ble utsolgt dag to også.

Det var da de visste at dette ikke bare var et lite prosjekt. Det var starten på noe mye mer.

Hjem til gården – og drømmen om noe eget

I 2017 solgte de Selbutunet og flyttet sjokoladeproduksjonen ned i kjelleren – bokstavelig talt. Der jobbet de videre, eksperimenterte og vokste.

Men plassen ble fort for liten.

I 2020 flyttet de inn i splitter nye lokaler – på den ombygde låven på Eivinds hjemgård. Det som før var et stille gårdstun, ble nå en levende sjokoladefabrikk.

Det tok ikke lang tid før fabrikken ble for liten. Allerede første året måtte de bygge på – og Jentene på Tunet var ikke lenger bare en idé. Det var blitt en hjørnesteinsbedrift i Selbu.

Fire verdier – grunnlaget for hele fabrikken

Allerede tidlig forsto Iris at hun kom til å bli utfordret – ikke bare av markedet, men også hjemme ved kjøkkenbordet. Eivind, med sin solide bakgrunn som dyktig forretningsmann og økonom, stilte det ærlige spørsmålet: “Må ingrediensene være så dyre?”

For Iris var svaret ja. Hun visste at mange produsenter kutter kostnader ved å tilsette sukker, bruke billigere råvarer og gå på kompromiss med smaken. Men det var ikke slik hun ville gjøre det. Hvis de først skulle satse, skulle det være på noe de kunne stå for – fullt og helt.

Sammen satte de seg ned og formulerte fire verdier for alt de skulle gjøre videre. Disse verdiene ble fundamentet for hele sjokoladedriften, og de gjelder fortsatt i dag – i hver eneste avgjørelse, i hver eneste bit:

2

Kvalitet

Vi velger råvarer av høyeste kvalitet – selv når de koster mer. Vi tror at ekte, rene smaker skaper sjokolade som merkes og huskes.

Kreativitet

Vi leker med farger og idéer. Hver sjokolade skal være en opplevelse – for øyet, nesen og ganen. Se, lukt, smak – og Nyt!

Håndverk

Alt vi lager er håndverk og tar den tiden det tar og de prosessene som kreves.

Smak

Til syvende og sist er det smaken som gjelder. Den skal være balansert, ekte og uforglemmelig.

3

Fra landsbygd og skog til verdensscenen

De siste ti årene har vært et eventyr.

Det er ikke en klisjé – det føles faktisk sånn. Selv om det selvsagt også har vært lange dager og mange arbeidstimer.

Fra de første forsiktige trinnene i et lite kjøkken, til å bli anerkjent på verdens største sjokoladearena; International Chocolate Awards, har reisen vært alt annet enn rett frem – men alltid drevet av lidenskap, nysgjerrighet og en vilje til å gjøre det på vår måte.

Vi har blitt:

Mestvinnende i ICA Skandinavia

Mestvinnende i ICA Europa

Og til slutt også mestvinnende i ICA Verden!

Det er vi stolte av. Ikke bare fordi vi elsker å lage god sjokolade, men fordi dette er håndverk, laget av oss som hver dag møter på jobb på sjokoladefabrikken i Selbu. Og det er priser som viser at det går an å nå langt – med lidenskap for kvalitet og god smak!

Men det stopper ikke der.

Vi har vunnet Innovasjon Norges Bedriftsutviklingspris, for hvordan vi har bygget en livskraftig virksomhet i bygda – og for måten vi kombinerer mat, opplevelser og lokal verdiskaping.

4

I 2022 ble vi også kåret til Midtnorsk Gasellevinner, noe som feirer vekst, solid økonomi og sunn drift – samtidig som vi har holdt fast på det viktigste:
Å være ekte. Å være her. Å lage sjokolade med kjærlighet.

For det er slik vi oppsummerer hva Sjokoladefryd er:

Smaken av kvalitet - håndlaget med kjærlighet

 

Til utlandet

Vi har lenge hatt enkelte forhandlere i utlandet, og i 2024 sendte vi pallevis av Sjokoladefryd til Danmark. Det var veldig gøy og tilbakemeldinger fikk vi også derfra!

«… vidunderlig dejlig chokolade!»

Hvis du følger oss på Sosiale medier, så så du kanskje disse reelsene med Iris og Mariann?

Følger du oss ikke? Du finner oss på Instagram på @jentenepaatunet Og på facebook HER!

5

10 år med håndverkssjokolade fra Selbu

I 2025 har vi 10 årsjubileum! Vi feirer dette med fest på matfestivalen, nye produkt og med å fortsette arbeidet med å lage sjokolade i verdensklasse!

Og vi er her for å bli!

I Selbu og i tunet vårt, omringet av de beste folkene som hver dag skaper Sjokoladefryd!

Vi tror at det beste vi kan lage, skapes med hjerte for håndverk, kvalitet, kreativitet og smak.
Og vi håper at du kjenner litt av det – i hver eneste bit.

Skjermbilde 2025-03-20 083040
DSC05533

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.
Fantastisk sjokoladeoverraskelse på matfestivalen. Måtte innom flere ganger for å kjøpe mer!
- Margrete Schmedling
Det ble et besøk innom boden deres både i går og i dag på matfestivalen i Trondheim. Og det med god grunn. Nydelig sjokolade...
- Anne Grete Kristiansen
Fantastisk deilig og smaksrik sjokolade. Anbefales på det sterkeste! Obs! Avhengighetsskapende.
- Cathrine Sandvik
Som sjokoman som har smakt en del sjokolade, og jeg er kresen på sjokolade, så vil jeg skryte av dere! For en FANTASTISK sjokolade dere lager! Jeg kommer til å kjøre innom i Selbu bare på grunn av dere!
- Monica Rønning Sørngård
Herregud, for en sjokolade dere lager. Den med lakris tror jeg er det beste jeg har smakt av sjokolade i hele mitt liv. Helt kokko godt!!!
- Christer Falck
Dere har tatt livet mitt til nye høyder! Jeg ELSKER sjokoladen deres! Har blitt hekta! Dere er helt unike! :)
- June Silje Pettersen
Tusen takk for kjapp levering på tirsdag til firmagaver Vi har nesten solgt ut alt vi har, hadde kunnet solgt mye mer. Dere gjør en fantastisk jobb!!
- Cathrine
Takk! For verdens beste konfekt! Jeg skjønner ikke at det er mulig å lage noe så nydelig perfekt avstemt en smaksopplevelse som i tillegg ser vakkert ut. Ikke for søtt, ikke for mye, ikke for lite. Helt perfekt!
- Anita Ranvik
Jeg akkurat har oppdaget deres sjokolade på Meny - både Northern lights og lakrisglede.   Og - det er noe av det aller beste jeg har smakt.  Helt utrolig godt.  Gratulerer med fantastiske produkter - og flott embalasje.
- Vibeke Lilloe
Jeg var så heldig å få en eske med konfekt av Trine Sandberg da hun var her i Italia (jeg skreddesyr turene hennes her.) Jeg bor selv i Torino hvor noen av de beste sjokoladeprodusenter holder til. Men jeg har ALDRI ( i hele mitt liv) smakt noe bedre enn det som dere produserer. Mannen min som er italiensk er helt enig og øynene hans lyser når vi deler. Hver bit er en smaksbombe. Og hver bit deler jeg i to for at mannen min og jeg skal få smake på alle. Vi sparer på de og hver lørdag og søndag velger vi 3 forskjellige konfekter. Håper inderlig å kunne besøke dere en vakker dag og hver sikker på at det alltid blir med en konfekteske i kofferten min når jeg er i Norge. Ønsker dere en fortsatt fin dag.
- Caroline Schøning
Som storfornøyd inntager av årets julekalender fra dere, vil jeg bare si et stort og rungende TAKK!! Takk for at dere har utviklet og produsert disse fantastisk vakre godbitene, som folk rundt om nå koser seg med frem mot jul! Jeg ble faktisk litt glad for å se at nettbutikken var såpass tømt, fordi det betyr at dere får enda flere sjokoladedisipler til neste år… Dere er noe helt spesielt, og jeg er så glad for at jeg oppdaget konfekten deres. Ha en riktig god juleferie, og hold dere for guds skyld friske, sånn at det blir munngodt i 2022 også!
- Christina Presthagen
Herlighet! Smakte nettopp sjokoladene deres, beste jeg noooen gang har vært borti!! Wow
- Sofie Aarnes

Tiden stopper opp. Vi ser, smaker, føler og nyter.
Det er Sjokoladefryd. Litt lykke i hver bit.

Kontakt

Jentene på Tunet
Kammen 39, 7580 Selbu, Norway

post@jentenepaatunet.no

+ 47 41 11 31 31 (Hovednummer)

+47 95 55 85 55 (Eivind)

+47 41 63 66 63 (Iris)

920546919 (orgnr, Jentenepaatunet AS)

Lenker

  • Nettbutikk
  • Firmagaver
  • For forhandlere
  • Retningslinjer for personvern
  • Salgsbetingelser

Meld deg på nyhetsbrev






Kundetype



Nettsiden bruker informasjonskapsler – Bygget på WordPress av Smart Media AS